Bunga Aku Tunggu Episod TV3 – Nelydia Senrose Beto Kusyairy

Kepala Bergetar Bunga Aku Tunggu Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Bunga Aku Tunggu Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Bunga Aku Tunggu dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Bunga Aku Tunggu Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Bunga Aku Tunggu Episod TV3

Drama bersiri ‘Bunga Aku Tunggu’ terbitan Wiranusa Corporation Sdn Bhd merupakan kisah yang bergenre suspense psikologi yang diarahkan oleh Along Kamaludin dan merupakan hasil nukilan skrip oleh Adza Emie. Drama ini menampilkan tempaan Ternama Tanah Air, khususnya Beto Kusyairy, Nelydia Senrose, Azhar Sulaiman, Kuza, Atiq Azman, Afifah Nasir, Shah Iskandar dan lain-lain.

Drama Bunga Aku Tunggu bakal menemui penonton mulai 17 Mei 2023 menerusi slot Samarinda di TV3, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10.00 malam atau strim di perkhidmatan penstriman iQIYI 1 jam selepas siaran di kaca TV.

Click to Watch Episod

Bunga Aku Tunggu

Episod: 13
Tarikh Tayangan: 17 Mei 2023
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 10 malam
Rangkaian: Samarinda TV3 / iQIYI
Penulis Skrip: Adza Emie
Pengarah: Along Kamaludin
Produksi: Wira Nusa Corporation
Pelakon: Nelydia Senrose,  Beto Kusyairy, Kuza, Azhar Sulaiman,  Afifah Nasir, Atiq Azman, Abil Qamaruzaman, Shah Iskandar,
Watak Pelakon
Beto Kusyairy sebagai Kamal Iman
Nelydia Senrose sebagai Bunga
Atiq Azman sebagai Arjuna

Sinopsis Bunga Aku Tunggu

Drama Bunga Aku Tunggu mengisahkan tentang Kamal Iman, seorang jurutera komputer riba yang digelar genius di tempat kerja. Kamal juga seorang yang jenis, betul beroperasi dan sentiasa dihargai dengan menggunakan bos dan rakan sekerjanya. Segalanya menjadi tenang buat Kamal sehinggalah dia bertemu dengan pekerja baru bernama Bunga.

Bunga adalah seorang wanita manis, baik dan menyenangkan dengan rakan sekerja. Selepas menamatkan pengajiannya, Bunga diberitahu oleh ayah dan ibunya untuk melukis di sebuah syarikat milik rakan mereka.

Walaupun impiannya untuk menjadi wartawan, Bunga akur dan cuba memenuhi keperluan setiap ayah dan ibunya. Bunga begitu juga secara berterusan dibandingkan dengan adiknya, Arjuna, yang merupakan anak emas keluarga kerana berjaya melanjutkan pelajaran walaupun di luar negara.

Satu kejadian di tempat kerja kemudiannya mendapati Kamal bersama Bunga, dan Kamal cenderung untuk membantunya bersama-sama dengan kerjanya. Kamal mula sukakan Bunga secara diam-diam dan cuba menuju ke arah Bunga. Walau bagaimanapun, selama bertahun-tahun perasaan itu menjadi semakin terbuka dan berubah menjadi obsesi.

Perbezaan dalam drama ini ialah paparan obsesi Kamal untuk mendapatkan Bunga, yang menyebabkan dia cenderung untuk melakukan sesuatu terhadap manusia di sekelilingnya yang merosakkan jantung koronari Bunga. Bolehkah Kamal mempunyai Bunga? Atau adakah masa depan yang lain akan bertemu dengan mereka? Semuanya akan dibalas dalam Bunga, Saya Tunggu.