Reasonable vehicle care recommendations using olive oil or toothpaste are the simplest

Cadangan penjagaan kenderaan yang munasabah menggunakan minyak zaitun atau ubat gigi paling mudah

Penjagaan kereta sekarang tidak memerlukan masa yang lama, tetapi juga memerlukan banyak bayaran sekiranya anda membeli barang pembersih dari jenama terkemuka.
Anda boleh membeli masa dengan menghantar kenderaan anda ke kedai mencuci kenderaan (perincian kenderaan) yang tumbuh seperti cendawan setelah hujan, tetapi bersiaplah untuk membayar bayaran yang berlebihan.
Oleh itu, kami menawarkan beberapa panduan penjagaan yang mudah dipatuhi dan tidak memerlukan bayaran yang besar. Menariknya, petunjuk itu boleh dilakukan sendiri (DIY) dengan barang-barangnya
ini ada di rumah persendirian anda.

Reasonable vehicle care recommendations using olive oil or toothpaste are the simplest
1. Merawat pelapis berasaskan kulit – Anda boleh menggunakan minyak zaitun di lantai liang dan kulit untuk menjadikannya hidup cerah dan menyelamatkan anda dari retak.
2. Lampu depan kereta berkilau – Tidak jarang lampu depan kenderaan pudar setelah bertahun-tahun dipegang. Untuk membuangnya, gosokkan pasta gigi di permukaan lampu selama beberapa minit dan bilas dengan air semasa dijalankan.
3. Tanggalkan pelekat – Perekat boleh dilenyapkan dengan mudah tetapi secara berkala kesan gam akan terus berada di lantai. Yang boleh anda lakukan hanyalah membasahi permukaan dengan cuka selama beberapa minit lebih awal daripada menggosoknya.
Empat. Buang karat – Seperti yang anda fahami, Coca Cola dapat digunakan untuk membuang banyak jenis kotoran dan karat tidak terkecuali. Lakukan ini sebelum merebak ke elemen yang berbeza.
5. Buang habuk di sudut keras-‘Slime ’adalah bahan seperti gel yang digunakan untuk menangkap kotoran pada papan kekunci komputer. Sifatnya yang melekit menjadikannya berguna untuk membersihkan retakan yang sukar dijangkau pada motor. Anda boleh membuat ‘slime’ anda sendiri dengan mengadun sodium tetraborate (Borax) dengan air panas dan gam.
6. Menjadikan pelapis kain lebih berseri – Pelapis kain menjebak habuk lebih cepat daripada kulit. Untuk mempermudahnya, gunakan agregat ammonia dan air dan sikat di lantai hingga kotoran sudah lama.
7. Gosokkan tayar – Gunakan campuran serbuk penaik (baking soda) dan sabun pencuci pinggan di permukaan tayar dan bersihkan dengan air.
Tayar anda akan bertenaga seperti sekiranya anda baru
keluar dari cuci kenderaan.

About Kepala

Kepala Bergetars is about Melayu Tonton Filem, Malay Tonton Cerekarama Melayu, Tonton dan Download Drama Melayu, Filem Terbaru, Filem Malaysia, Drama Malaysia.