Camelia Episod TV3 – Ain Edruce Diana Danielle

Kepala Bergetar Camelia Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Camelia Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Camelia dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Camelia Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Camelia Episod TV3

Mendengarkan siri drama ‘Camelia’ cara yang baik untuk disiarkan di slot Samarinda TV3. Dibintangi oleh Saharul Ridzwan, Diana Danielle, Ain Edruce dan Hafidz Roshdi. Diarahkan dengan bantuan Eoon Shuhaini. Akan memenuhi sasaran pasaran mulai enam belas Januari, setiap hari Isnin hingga Khamis jam 10 malam

Click to Watch Episod

Camelia Episod TV3

JUDUL : CAMELIA
TARIKH TAYANGAN : 16 Januari 2020.
EPISOD : 15 episod
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENGARAH : Eoon Shuhaini
PENULIS SKRIP : Azlina Pa’wan
PRODUKSI : Sdn Bhd Saphire Screen
PELAKON :Ain Edruce, Diana Danielle, Saharul Ridzwan, Lisdawati, Hafidz Roshdi, Aidil Aziz, Zarina Zainuddin, Ikhwan Khairuddin, Ainina Ahmad B, Nik Ramli, Zarina Zainuddin, Mak Engku, Qistina Raisah, Idham Maulana, Puteri Balqis, Mak Engku, Redzwan Adha,
WATAK PELAKON
Ain Edruce sebagai Marina
Diana Danielle sebagai Mariam
Saharul Ridzwan sebagai Malik
Aidil Aziz sebagai Jamal
Hafidz Roshdi sebagai Dr Azman
Ikhwan Khairuddin sebagai Zahar
Ainina Ahmad B sebagai Zainab
Lisdawati sebagai Mak Su Zakiah
Zarina Zainuddin sebagai Puan Aina
Mak Engku sebagai Tok Su
Nik Ramli sebagai Halim
Idham Maulana sebagai Leman
Puteri Balqis sebagai Mariam
Qistina Raisah sebagai Marina
Redzwan Adha sebagai Malik
LAGU TEMA (OST)
Cintaiku – Alyah
SINOPSIS CAMELIA

Bercerita tentang gaya hidup keluarga yang rosak akibat kelakuan anak-anak muda yang ingin menggoda.

Pada tahun 1999, tiga beradik, Malik, Mariam dan Marina tinggal bersama ibu bapa mereka, Halim dan Zainab, dan nenek ibu mereka, Tok Su. mereka sekarang bukan keluarga kaya, beroperasi di ladang yang disewa.

Mariam merasa tertekan kerana dia masih kecil kerana dia selalu dipandang rendah dengan bantuan neneknya, Tok Su. Tok Su sering memilih adiknya, Marina yang dikatakan sangat cantik berbanding dirinya.

walaupun ibu, ayah dan saudara angkatnya, Malik berada dalam aspek Mariam, dia tetap tertekan. Kejahatan Marina juga trauma Mariam. Tekanan dan trauma yang berterusan yang berlaku telah mendorong Mariam untuk mempunyai ‘putus identiti’.

Identiti di mana dia ingin tampil lebih cantik daripada Marina. Pengenalan diri yang bernama ‘Camelia’. Camelia mulai putus asa untuk memerintah Mariam dalam usaha untuk membalas dendam terhadap setiap perbuatan jahat Marina.

Malik yang lambat laun menjadi suami Mariam perlu berusaha untuk mendapatkan Mariam lagi sebelum Camelia mengambil manipulasi sepenuhnya bingkai Mariam. Malik berharap kekuatan kasih sayang yang masing-masing dipupuk dengan alasan bahawa zaman kanak-kanak dapat mengalahkan ‘Camelia’.