Ghaib Episod TV3 – Siti Elizad And Shukri Yahaya

Kepala Bergetar Ghaib 2021 Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Ghaib Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Ghaib dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Ghaib Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Drama Ghaib Episod TV3

Siri drama ‘Ghaib’ yang diadaptasi dari ‘Projek Seram Terowong’ yang tidak konvensional dapat ditayangkan di TV3 pada 10 Ogos. Drama seram ini dibintangi oleh Shukri Yahaya, Siti Elizad, Eyka Farhana, Joanna Bessey, Neera Azizi dan banyak lagi yang lebih hebat lagi.

Drama seram bersambung lagi untuk slot 10.30 malam. Kali ini melalui drama Ghaib sehingga mula bersiaran pada 10 Ogos 2021 di Tv3 untuk menggantikan drama sebelumnya, Mata Ketiga.

Drama ini adalah adaptasi dari single dengan nama “Tunnel Horror Project” dengan menggunakan tiga pengarang, khususnya A. Darwisy, Zaifuzaman Ahmad dan Syasya Bellyna. Ia ditayangkan pada tahun 2018 dan kini disiarkan semula۔

Click to Watch Episod

JUDUL : GHAIB
EPISOD : 10
TARIKH TAYANGAN : 10 Ogos 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:30 malam
SIARAN TV : TV3
PENULIS SKRIP :  Siti Solehah, Aida Aida
PENGARAH : Ng Ken Kin
PRODUKSI : Orangtree Production
PELAKON : Siti Elizad, Shukri Yahaya, Eyka Farhana, Erynne Erynna, Joanna Bessey, Scha Elinnea, Neera Azizi, Qara Lyana, Chacko Vadaketh, Doria Rachel, Chandni Kaur, Emelda Rosmila, Ramli Saleh, Munir۔
WATAK PELAKON 
Siti Elizad sebagai Detektif Anita
Shukri Yahaya sebagai Detektif Reza
Scha Elinnea sebagai Mimie
Qara Lyana sebagai Suzi
Eyka Farhana sebagai Jessica
Erynne Erynna sebagai Nina
Neera Azizi sebagai Kharisma
Joanna Bessey sebagai Puan Mourice
Ramli Saleh sebagai Pak Din
SINOPSIS GHAIB

Drama ini menceritakan kisah sebuah kolej di mana di belakang bangunan terdapat sebuah gua yang terbengkalai. Pada suatu malam, empat pelajar kolej Mimie, Jessica, Nina dan Suzi memasuki gua untuk bermain semangat syiling dan memanggil semangat pengawal gua.

Papan yang dikenali sebagai hantu Mona nampaknya dan mereka berlari keluar dari gua dan menyedari Mimie tidak selalu bersama mereka.
Detektif Riza dan Sarjan Anita diberitahu untuk menyiasat kejadian itu tetapi mereka tidak lagi bersetuju dengan gaya hidup hantu Mona.

Yang paling utama di kolej itu, Puan Maurice meminta polis untuk merahsiakan masalah dalam usaha melindungi nama terbaik premis tersebut dan tidak lagi seperti kehadiran detektif di universiti.

Malangnya selepas kejadian itu Jessica sering dipahat oleh hantu Mona dan tiba-tiba hilang dari universiti.

Mimie, Jessica, Nina and Suzi entered the tunnel that night time. They summoned the spirits that inhabited the tunnel. Jessica who become first of all unhappy with the plan started to feel restless. At the top of the ear, a female’s voice became heard evaluating, every of them started out to snigger and be scared. Suddenly Mona’s ghost seemed in the back of Mimie with no frame most effective her head and the candle changed into extinguished. They ran out of the tunnel and then they found out Mimie become not with them. Detective Riza and Sergeant Anita are informed to investigate Mimie’s disappearance however do now not accept as true with in Mona’s Ghost idea. Every inch of the tunnel was cautiously inspected however did not convey any consequences. Mimie has yet to be discovered and no one has demanded a ransom. Jessica fainted in the dormitory due to the fact she saw Mona’s ghost with out a frame.

Waktu siaran

Bagi peminat cerita seram, ingatlah untuk menonton drama Ghaib bermula 10 Ogos yang ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis, jam 10.30 malam di Tv3. Anda juga boleh melalui Cinema Tonton dengan bayaran kondominium.

ghaib tv3 episod