Hadiah Dari Tuhan Episod TV3 Riena Diana Syafi Tee

Kepala Bergetar Hadiah Dari Tuhan Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Hadiah Dari Tuhan Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Hadiah Dari Tuhan dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Hadiah Dari Tuhan Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Hadiah Dari Tuhan Episod TV3 Riena Diana & Syafi Tee

Nantikan koleksi drama ‘hadiah Dari Tuhan’ yang merangkumi realiti kewujudan termasuk pekerja barisan hadapan dalam generasi pandemik Covid-19. mencadangkan kemunculan Syafi Tee, Riena Diana, Puteri Rafasya, Sophia AlBarakbah, Amy Mastura, Fezrul Khan dan banyak lagi. Koleksi drama 13 episod ini diarahkan menerusi Fairuz Loy. ia akan disiarkan di slot Lestary TV3 mulai 24 Disember.
Click to Watch EpisodHadiah Dari Tuhan Episod TV3

JUDUL : HADIAH DARI TUHAN
TARIKH TAYANGAN : 30 Disember 2020
WAKTU SIARAN : Rabu-Sabtu, 9:00 malam
PENULIS SKRIP : PGRs Team, Janjira
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENGARAH : Fairuz Loy
PRODUKSI : Country & Universal Sdn Bhd
PELAKON : Syafi Tee, Sophia AlBarakbah, Riena Diana, Puteri Rafasya, Izreen Azminda, Amy Mastura, Fezrul Khan, Dynas Mokhtar, Zazly Baginda, Zaefrul Nordin, Fauziah Nawi, Fathil Dani, Ku Faridah, Ummar Dzariff, Zazly Baginda, Aryana Amani
WATAK PELAKON 
Syafi Tee sebagai Qul
Sophia AlBarakbah sebagai Bella
Riena Diana sebagai Ika
Puteri Rafasya sebagai Fatin
Fezrul Khan sebagai Dr Zabidi
Amy Mastura sebagai Jannah
Dynas Mokhtar sebagai Khatty
Aryana Amani sebagai Pika
Ummar Dzariff sebagai Adli
LAGU TEMA (OST)
Barisan Hadapan – Azlan & The Typewriter
Muhasabah – Alfie Zumi
SINOPSIS HADIAH DARI TUHAN

Kisah pergolakan kehidupan 3 remaja dari latar belakang kehidupan yang istimewa melalui gaya hidup kesedihan ketika Malaysia menghadapi wabak Covid19.

Qul Fattah dilahirkan dalam keluarga kelas B40 sendiri, Ika Nabila dilahirkan dalam keluarga kategori M40 dan Bella Roselina berubah menjadi dilahirkan dalam kalangan saudara-mara kategori T20.

Qul telah kehilangan ayah dan ibunya lima tahun di masa lalu kerana jalan keluar nasib, dia sebagai putera sulung adalah ketua keluarga sendiri kepada seorang adik perempuan bernama Qas Fatin yang masih di sekolah rendah.

Mereka tinggal bersama seorang nenek bernama Siti Ainum yang kini terbaring di tempat tidur dan diseksa oleh pelbagai penyakit.

sebelum pecahnya COVID-19, Qul bekerja sambilan di pasar raya dan menetap di flat.

Ika adalah bayi Jannah yang paling berkesan yang bekerja sebagai jururawat di pusat kesihatan pusat kesihatan, Ika mempunyai seorang ayah, namun setiap ibu bapanya telah bercerai ketika dia masih kecil.

Bella, sekali lagi, dilihat kerana orang yang paling beruntung, dilahirkan dengan harga tinggi, mempunyai ibu bapa dengan pendapatan yang besar, selain datuk dan nenek yang lengkap. Bella dibesarkan di sebuah banglo mewah yang disiapkan dengan baik.