Reload if Error

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Astro First Video

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Tonton Astro First Drama Video. Kepala Bergetar Maid Tv2 Filem Melayu Penuh Program Dan Download. Malay Program Jaga-Jaga Senariounion Telemovie astroria dfm2u Gempak Telemovie. Tonton Gempak Jaga-Jaga Senariounion Saksikan Full Filem Astro First HD Terbaru Filem Malaysia, Kepala Bergetar komedi Program Sangat myflm4u Jaga Jaga Senariounion Saksikan telefilem romantik komedi Video Links Tonton dan free download.

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Kepala Bergetar Video

Click to Watch Episod

Kumpulan komik tanah air, Senario membuat kemunculan semula selepas lebih sedekad menerusi filem Jaga-Jaga Senariounion. Organisasi senario tidak selalunya nama asing dalam komedi global yang berdekatan. Mereka kini bukan sahaja mencipta fenomena hebat di platform tv melalui ‘punchline’ yang menarik dan melalui rangkaian lagu yang menguasai platform radio ketika itu, malah turut menggegarkan filem antarabangsa Malaysia melalui filem box workplace mereka di luar. Jadi, kemunculan semula peserta Senario yang bertemu buat kali pertama bersama Azlee, Saiful Apek, Wahid, Yassin, Hamdan dan Illya benar-benar mengubat rindu peminat dan penonton. Tidak berkesan, filem arahan Aziz M Osman ini turut mengetengahkan wajah-wajah yang pernah mewarnai sebelum filem Senario, bersama Syanie Hisham, Mas Said, Badrolshah, Bobby Kiran selain pelakon baharu, Amm Raja Lawak dan Nur Farisha Amira.

Penceritaan dan pengembaraan plot filem ini meningkatkan topik ini sangat dekat dengan rangkaian iaitu majlis makan malam majlis perkahwinan. Kisah bermula pada hari perkahwinan anak Dato Hamdan dan Azlee, di mana keluarga Dato Hamdan bertukar menjadi samun dalam perjalanan ke rumah tangga takdirnya. Peliknya, perompak paling mudah merompak barang pengangkutan. Setibanya di kediaman pengantin perempuan, masing-masing menganggap salah seorang daripada mereka tanpa mengira keluarga pengantin lelaki atau pengantin perempuan disyaki membuat rancangan untuk mensabotaj majlis tersebut. Semuanya telah menjadi teka-teki.

Jaga-Jaga Senariounion

Genre: Komedi
Tarikh Tayangan: 21 April 2022
Rangkaian: Astro First 480
Pengarah: Aziz M. Osman
Produksi: Botak Production Management Sdn Bhd
Pelakon: Saiful Apek, Azlee, Yassin, Wahid, Ilya, Hamdan,
Watak Pelakon 
Illya Buang bin Shaharum sebagai Tok Kadi
Mohd Azlee bin Jaafar sebagai Azlee
Abdul Wahid bin Mohd sebagai Wahid
Mohd Saiful Azam bin Mohamed Yusoff sebagai Saiful
Ahmad Hamdan bin Mohamed Ramli sebagai Dato Hamdan
Yassin bin Yahya sebagai Yassin
Mas Said bin Abdul Ghani sebagai Prono
Nur Farisha Amira binti Aslan sebagai Zila
Syaniza binti Hisham sebagai Syanie
Badrolshah bin Abdul Manan sebagai Bala
Siti Nora binti Sukiran sebagai Nora
Aman Shah bin Asri sebagai Amen
Lagu
 
Tajuk: Yang Bertakhta Akhirnya
Penyanyi: M. Nasir
Penulis Lirik: Mohd Nasir Mohamed
Warner Chappell Music Malaysia Sdn Bhd
Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd
Tajuk: Musim Kenduri Kahwin
Komposer: Illya Buang
Lirik & Nyanyian: Senario
Tajuk: Tralala Joget
Bintang Malaya Hawaiian Band
Emi Colombia 33es 306
The Gramophone Company Ltd

About KepalaBergetar

Kepala Bergetars is about Melayu Tonton Filem, Malay Tonton Cerekarama Melayu, Tonton dan Download Drama Melayu, Filem Terbaru, Filem Malaysia, Drama Malaysia.