Reload if Error

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Astro First

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Tonton Astro First Drama Video. Kepala Bergetar Maid astro first Filem Melayu Penuh Program Dan Download. Malay Program Jaga-Jaga Senariounion Telemovie astrofirst dfm2u Gempak Telemovie. Tonton Gempak Jaga-Jaga Senariounion TV Show Full Filem Astro First HD Terbaru Filem Malaysia, Kepala Bergetar komedi Program Sangat myflm4u Jaga-Jaga Senariounion full Episode Video Links Tonton dan free download.

Jaga-Jaga Senariounion Filem Live Kepala Bergetar Video

Click to Watch Episod

Kumpulan komik tanah air, Senario akan muncul semula selepas lebih sedekad menerusi filem Jaga-Jaga Senariounion. Institusi senario tidak selalunya nama asing dalam dunia komedi tempatan. Mereka tidak mudah mencipta fenomena luar biasa di platform televisyen melalui ‘punchline’ yang menarik dan melalui urutan lagu yang mendominasi platform radio ketika itu, namun turut menggegarkan filem antarabangsa Malaysia melalui filem pejabat kontena mereka pada masa lalu. Jadi, kemunculan semula ahli Senario yang pertama kali bertemu semula dengan Azlee, Saiful Apek, Wahid, Yassin, Hamdan dan Illya benar-benar terapi rindu kepada fanatik dan penonton. Bukan itu sahaja, filem arahan Aziz M Osman ini turut membawa kembali wajah-wajah yang pernah mewarnai filem Senario sebelum ini antaranya Syanie Hisham, Mas Said, Badrolshah, Bobby Kiran serta pelakon baharu, Amm Raja Lawak dan Nur Farisha Amira.

Perjalanan penceritaan dan plot filem ini menimbulkan topik ini sangat dekat dengan rangkaian iaitu jamuan perkahwinan. Kisahnya bermula pada hari perkahwinan anak Dato Hamdan dan Azlee, di mana keluarga Dato Hamdan bertukar menjadi samun dengan cara ke rumah masa depannya. Peliknya, perompak paling mudah merompak gajet hantaran. Setibanya di kediaman pengantin perempuan, setiap yang belum berkahwin pasti salah seorang daripada mereka tidak kira saudara lelaki atau pengantin perempuan bertukar menjadi disyaki merancang untuk mensabotaj majlis tersebut. Semuanya menjadi teka-teki.

Tonton Jaga-Jaga Senariounion di Astro First mulai 21 April 2022. Untuk melanggan sila ke saluran 480 atau anda juga boleh edar di Astro Go atau On Demand.

Jaga-Jaga Senariounion

Genre: Komedi
Tarikh Tayangan: 21 April 2022
Rangkaian: Astro First 480
Pengarah: Aziz M. Osman
Produksi: Botak Production Management Sdn Bhd
Pelakon: Azlee, Saiful Apek, Wahid, Yassin, Hamdan, Ilya,
Watak Pelakon 
Mohd Azlee bin Jaafar sebagai Azlee
Illya Buang bin Shaharum sebagai Tok Kadi
Mohd Saiful Azam bin Mohamed Yusoff sebagai Saiful
Abdul Wahid bin Mohd sebagai Wahid
Yassin bin Yahya sebagai Yassin
Ahmad Hamdan bin Mohamed Ramli sebagai Dato Hamdan
Nur Farisha Amira binti Aslan sebagai Zila
Mas Said bin Abdul Ghani sebagai Prono
Badrolshah bin Abdul Manan sebagai Bala
Syaniza binti Hisham sebagai Syanie
Aman Shah bin Asri sebagai Amen
Siti Nora binti Sukiran sebagai Nora

About KepalaBergetar

Kepala Bergetars is about Melayu Tonton Filem, Malay Tonton Cerekarama Melayu, Tonton dan Download Drama Melayu, Filem Terbaru, Filem Malaysia, Drama Malaysia.