Jangan Ganggu Jodohku Episod Astro Ria – Yusuf Bahrin And Shaza Bae

Kepala Bergetar Jangan Ganggu Jodohku Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Jangan Ganggu Jodohku Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Jangan Ganggu Jodohku dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Jangan Ganggu Jodohku Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Jangan Ganggu Jodohku Episod Astro Ria

Nantikan model drama novel ‘Jangan Ganggu Jodohku’ dengan cara Umie Nadzimah untuk masuk ke dalam slot MegaDrama Astro Ria. Menampilkan gandingan Yusuf Bahrin dan Shaza Bae. Drama diarahkan menggunakan Jamal Khan, diterbitkan melalui Orangetree Production.

Drama tv kejiranan 2021 bertajuk Jangan Ganggu Jodohku boleh disiarkan mulai 29 November 2021 di dalam slot Megadrama Astro Ria bagi menggantikan drama Jiwa Yang Kau Puja (The Hotel 2).

Drama komedi romantik ini merupakan edisi drama yang unik dengan tajuk yang sama ‘Jangan Ganggu Jodohku’ melalui saluran Umie Nadzimah yang diterbitkan pada tahun 2018. Ia kini sedang ditayangkan di kaca TV untuk tontonan umum.

Please Join our Telegram Channel: t.me/kepalabergetars

Click to Watch Episod

JUDUL : Jangan Ganggu Jodohku

Tarikh Tayangan: 29 November 2021
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 10:00 malam
Rangkaian: Slot MegaDrama Astro Ria
Skrip: Nana Khalil, Adib Zaini, Amin Shakib, Baizura Kahar
Novelis: Umie Nadzimah
Pengarah: Jamal Khan
Produksi: Orangetree Production Sdn Bhd
Pelakon: Yusuf Bahrin, Shaza Bae, Amerul Affendi, Aloy Paradoks, Salina Saibi, Norreen Iman, Sabhi Saddi, Shah Iskandar, Azizah Mahzan, Hasnul Rahmat, Sherry Ibrahim, Ku Fridah, Rosli Rahman Adam, Fazlina Ahmad Daud, Farid, Syafi Tee, Henzi Andalas, Rosli Rahman Adam, Farah Wahida.

Watak Pelakon

Yusuf Bahrin sebagai Dr Imran
Shaza Bae sebagai Aliza
Aloy Paradoks sebagai Abu
Amerul Affendi sebagai Penjelmaan Abu
Norreen Iman sebagai Shahida
Shah Iskandar sebagai Kamal Hassan
Sabhi Saddi sebagai Ustaz Hadhari
Ku Fridah Ku Shafie sebagai Makcik Ratu Lempeng
Salina Saibi sebagai Saka Ratu Lempeng
Azizah Mahzan sebagai Mak Nah
Hasnul Rahmat sebagai Paksu
Fazlina Ahmad Daud sebagai Mak Piah
Sherry Ibrahim sebagai Kak Saleha
Syafi Tee sebagai Penjelmaan Abu

OST Drama

Lagu : Butakah Cinta
Penyanyi : Spring
Lirik : Habsah Hassan/ Saari Jusoh / Saari Amri

SINOPSIS JANGAN GANGGU JODOHKU

Kisah saka yang menghantui kehidupan Aliza dan Imran. Aliza berada di bawah sumpahan untuk berkahwin selagi dia kini tidak mewarisi saka daripada keturunan ibu saudaranya. Aliza boleh berinteraksi dengan makhluk di negara bangsa lain dan pernah berada dekat dengan jin Abu memandangkan masa muda itu. Aliza jatuh cinta dengan Doktor Imran yang kini tidak disukai Abu.

Drama Jangan Ganggu Jodohku mengisahkan Aliza yang mendapat sumpahan yang menyukarkan dia untuk memuaskan jodoh sebaik kini tidak mewarisi saka daripada ibu saudaranya.

Kerana itu juga, Aliza mendapat faedah untuk berkomunikasi dengan makhluk di negara-bangsa lain dan dekat dengan jin Abu memandangkan usia muda. Pada suatu hari, Aliza jatuh cinta dengan Dr Imran, tetapi ia menjadi tidak disukai melalui jin Abu

Dr Imran seorang yang berfikiran semasa, serak, bongkak, selain riak bersama pemahaman klinikalnya. Imran kini tidak mempercayai perkara mistik namun selepas diganggu oleh saka Makcik Lempeng dia mula bertukar menjadi seorang yang soleh.

Pada mulanya Imran kini tidak menyukai Aliza tetapi semuanya berubah setelah dia mengubah suai dan mula menyukai Aliza serta cuba menjaga cintanya pada Aliza agar kini tidak diganggu gugat dengan bantuan Abu.

Aliza sama sekali tidak menyukai mana-mana lelaki walaupun orang ramai datang untuk menasihati. Jauh di sudut hati koronarinya, dia juga seperti wanita lain, ada keinginan untuk mempunyai rakan sejenayah dan berkahwin. Walau bagaimanapun, setiap kali masalah perkahwinan diperhatikan, perasaannya akan mengamuk dan dia akan jatuh tidak sihat. Dan penyakit itu mungkin sangat biasa!

Entah kenapa, Aliza boleh jatuh cinta dengan Imran dan bersemangat untuk berkahwin dengan pujaannya. Pelbagai cara dia cuba memikat Imran untuk mengambil tahu tentangnya, walaupun jangkitan peliknya semakin teruk setiap kali dia cuba menjejaki Imran.

Sayang sekali, cinta Aliza dipandang rendah. Malah Imran menjawab dengan cacian dan makian. Imran menuduh pencemaran Aliza sebagai tidak masuk akal dan Aliza hanya berpura-pura mengambil manfaat daripada keluarganya. Aliza dikatakan sakit jiwa!

Sombong, berlagak, bajet bagus, poyo dan ego, gelaran yang sinonim dengan Imran. Dia bertukar menjadi pembangkang kepada tunangnya dari bandar. Lawa dan bijak.

Siapa sangka, wanita yang disayangi meninggalkannya ketika ditimpa musibah? Dan siapa sangka jantung koronarinya terbuka untuk mengahwini Aliza? Tetapi, Aliza tidak perlu lagi berkahwin dengan pujaan hati koronarinya.

Tidak hairanlah Imran yang telah berubah menjadi lelaki baik dikutuk dan dikutuk. Calang-calang manusia, sudah lama dilihat aku angkat kaki. Bagaimanapun, Imran kekal sebagai orang yang terjejas. Pencemaran Aliza mesti ditangani. Itulah dedikasi Imran.

Apakah sebenarnya pencemaran luar biasa yang dialami Aliza sehinggakan dia seolah-olah bersumpah untuk tidak berkahwin? Setelah melalui pelbagai halangan, berjayakah Imran mengahwini dan menyembuhkan penyakit Aliza?

Jangan Ganggu Jodohku Episod Astro Ria

Waktu Tayangan

Saksikan drama Jangan Ganggu Jodohku setiap Isnin hingga Khamis jam 10.00 malam di slot Megadrama Astro Ria (CH 104) bermula 29 November ini. Selain itu, boleh tonton secara On Demand atau menerusi Astro Go.