Jangan Pernah Lupakan Aku Episod TV2 – Julia Farhana Marin

Kepala Bergetar Jangan Pernah Lupakan Aku Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Jangan Pernah Lupakan Aku Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Jangan Pernah Lupakan Aku dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Jangan Pernah Lupakan Aku Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Jangan Pernah Lupakan Aku Episod TV2

Koleksi drama ‘Jangan Pernah Lupakan Aku’ merupakan versi novel Inggeris, ‘Don’t Forget To Remember’ dengan bantuan Sonia Mael dan boleh menemui penonton mulai 6 November, setiap Khamis hingga Sabtu, jam lapan.00 malam. di TV2.

Click to Watch Episod

JUDUL : JANGAN PERNAH LUPAKAN AKU
TARIKH TAYANGAN : 6 November ini
WAKTU SIARAN : Khamis-Sabtu, 8.00 malam
RANGKAIAN : TV2 (RTM)
PENULIS SKRIP : Eja Lorena
PENGARAH : Amzari Amir
PRODUKSI : Wayang Tinggi Produksi Sdn Bhd
PELAKON : Bong Wei Jian, Julia Farhana Marin, Dini Schatzmann, Zera Hariz, Idham Maulana, Silfeny Osman, Bohari Ibrahim, Susan Lankester, Noralbaniah, Sharifah Anthasha, Zuraini Kassim, Ikhwan Khairudin, Sasha Liiv, Norlie Tamam.
WATAK PELAKON 
Bong Wei Jian sebagai Jeremy Crawford
Julia Farhana Marin sebagai Ariana
Zera Hariz sebagai Jasmin
Silfeny Osman sebagai Azizah
Bohari Ibrahim sebagai Tok Ishak Gajah
Susan Lankester sebagai Mrs. Crawford
Sharifah Anthasha sebagai Mak Ida
Zuraini Kassim sebagai Pak Man
Sasha Liiv sebagai Marion
Ikhwan Khairudin sebagai Johan
SINOPSIS JANGAN PERNAH LUPAKAN AKU

Ariana yang baru tamat SPM menjangkakan cadangan kemasukan ke mana-mana universiti. Dia mungkin sangat berminat dengan bahasa Inggeris. Ke mana sahaja dia pergi, dia akan dengan jelas membawa kamus (kamus mini). Ariana ialah cucu kesayangan Tok Ishak Gajah yang amat disegani di dalam kampung. Ariana juga sangat digemari menggunakan orang kampung kerana sikapnya yang peramah dan waras serta tidak lagi sombong.
Selepas tamat SPM, Ariana ditawarkan untuk mengekalkan penyelidikannya di sebuah kolej bukan awam di Kuala Lumpur dalam subjek Bahasa Inggeris.

Di universiti, Ariana bertemu dan jatuh cinta dengan seorang jejaka muda pelbagai kaum dari Australia, Jeremy Crawford. Jeremy berasal dari keluarga kaya sendiri. Hubungannya dengan Ariana adalah buruk dengan bantuan ibunya, Puan Crawford yang lambat laun bertindak melalui pembohongan dan penipuan yang licik, yang menyebabkan Ariana memutuskan untuk melepaskan hubungan mereka.
Pasangan itu berpisah untuk sekian lama, tetapi cinta mereka tidak lagi pergi, sehingga rakan kelas pertama mereka, Ned, seorang lelaki lebih muda dari Uzbekistan yang juga menyukai Ariana sebelum ini bagaimanapun terpaksa mengorbankan cinta peribadinya akhirnya membantu mereka bersatu semula.
Perhimpunan pertama antara dua peminat itu menjadi sangat menyentuh hati. Jeremy berubah menjadi mesra dengan bantuan keluarga Ariana. Selepas Jeremy rela bertukar kepada Islam, mereka tetap konsisten dengan adat yang berdekatan.
Apabila suaminya membawa Ariana untuk memuaskan hati, ibu Jeremy. Puan Crawford tetap mencuba pelbagai pendekatan untuk memisahkan mereka berdua dan tidak menerima Ariana sebagai menantu perempuan.

Sila Sertai Saluran Telegram kami:: t.me/kepalabergetars

Jangan Pernah Lupakan Aku Episod TV2