Reload if Error

Kerana Aku Isteri Bidaan Episod TV3 – Hisyam Hamid And Scha Elinnea

Kepala Bergetar Kerana Aku Isteri Bidaan Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Kerana Aku Isteri Bidaan Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Kerana Aku Isteri Bidaan dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Kerana Aku Isteri Bidaan Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Kerana Aku Isteri Bidaan Episod TV3

Nantikan variasi drama novel Kerana Aku Isteri Bidaan karya Tulip Ungu dalam slot Samarinda TV3 mulai enam belas Mei. Drama ini dihasilkan menerusi Creative Skill Solution, diarahkan menggunakan Rahim Zali dan menawarkan Hisyam Hamid dan Scha Elinnea sebagai pelakon utama.

Drama yang menggantikan Khilaf Asmara ini merupakan variasi drama daripada novel Kerana Aku Isteri Bidaan menerusi Tulip Ungu yang berkeupayaan Hisyam Hamid dan Scha Elinnea sebagai watak utama.

Click to Watch Episod

JUDUL :Kerana Aku Isteri Bidaan

Tarikh Tayangan: 16 Mei 2022
Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 10.00 malam
Rangkaian: Samarinda TV3 / iQiyi
Skrip: Shuhadatul Ain Zakaria
Pengarah: Rahim Zali
Produksi: Creative Skill Solution
Pelakon: Hisyam Hamid, Scha Elinnea, Ellyas Abdullah, Wanns Ahmad, Syafnida Shuhaimi, Cahaya Nilam, Jalaludin Hassan, Nina Nadira, Helvera Esmond, Silfeny Osman, Jasper Supayah, Lydia Saimon, Syarul Ezani, Esma Daniel.
Watak Pelakon 
Hisyam Hamid sebagai Farel
Scha Elinnea sebagai Raina
Ellyas Abdullah sebagai Emad
Wanns Ahmad sebagai Aznor
Syafnida Shuhaimi sebagai Riyanita
Cahaya Nilam sebagai Wardina
Silfeny Osman sebagai Miara
Nina Nadira sebagai Soleha
Jasper Supayah sebagai Nana

Sinopsis Kerana Aku Isteri Bidaan

Kisah Raina yang telah memfitnah Farel demi dirinya tanpa disedari menjebak dirinya dengan faktor mengambil keputusan untuk lari daripada suaminya yang baru berkahwin. Raina tersilap mengira semasa dia terperangkap oleh kekasihnya, Aznor yang menjualnya untuk menjadi GRO.

Farel bertukar menjadi dibesarkan dengan menggunakan ibu angkatnya, Juwita dan mempunyai kakak ikutan, Miara. Miara telah memfitnah Farel kerana memburuk-burukkannya, jadi Farel telah dihalau dengan bantuan ibu angkatnya. Farel kembali ke pangkuan bapa kandungnya yang tidak lama kemudian menyerahkan dan telah mewariskan segala harta dan kemewahan kepadanya.

Farel bertemu semula dengan Raina pada keahlian hiburan. Farel mahu melepaskan Rainna dari kancah maksiat walaupun pada mulanya Farel paling berkesan mahu membalas dendamnya terhadap Raina. Tetapi kemudian Raina berubah menjadi terjebak berkhalwat bersama bekas penaungnya sehingga Farel ingin mempromosikan punggung bawahnya kepada bapa burung itu.

Sehinggalah pada suatu ketika Farel berubah menjadi disyorkan melalui seorang imam di kampungnya tentang kewajipan seorang suami. Dia mula faham dan mahu menebus kesalahan dan mahu membaiki keluarganya.

Drama Kerana Aku Isteri Bidaan mengisahkan Riana yang telah memfitnah Farel untuk menyelamatkan diri anda daripada berkahwin dengan Haji Meon yang akhirnya menjerat dirinya sehingga dia memutuskan untuk lari jauh daripada suaminya yang baru berkahwin.

Malangnya ia tidak berbau ditambah pula dengan kesilapan Raina semasa dia terperangkap dengan menggunakan kekasihnya, Aznor yang menjualnya ke rumah pelacuran untuk dijadikan GRO.

Farel bertukar menjadi dibesarkan melalui ibu angkatnya, Juwita dan mempunyai kakak ikutan, Miara. Miara telah memfitnah Farel kerana memburukkannya, sehingga Farel dihalau melalui ibu angkatnya. Farel sekali lagi ke pangkuan bapa kandungnya yang dengan cepat melangkaui dan telah mewariskan segala harta dan kemewahan kepadanya.

Farel bertemu semula dengan Raina pada keahlian keseronokan. Farel berhasrat untuk membebaskan Rainna dari kancah maksiat walaupun pada mulanya Farel hanya berhasrat untuk membalas dendamnya terhadap Raina. Tetapi kemudian Raina terjebak berkhalwat bersama bekas pelanggannya sehingga Farel berhasrat untuk menjualnya semula kepada bapa ayam itu.

Sehingga pada masa akan datang manakala Farel bertukar menjadi disyorkan oleh seorang imam di kampungnya tentang tanggungjawab seorang suami. Dia mula memahami dan ingin menebus kesilapannya dan ingin memulihkan rumah tangganya.

Apakah keputusan akhir? Jangan terlepas pandang untuk menonton drama Kerana Aku Isteri Bidaan di TV3.

Waktu Bersiaran

Mulai 16 Mei 2022, saksikan drama siri terbaru Kerana Aku Isteri Bidaan yang akan menemui penonton pada setiap hari Isnin hingga Jumaat pada pukul 10.00 malam di slot Samarinda TV3 dan secara online di www.iq.com

Kerana Aku Isteri Bidaan