Kerana Dia Suka Episod TV3 – Rita Nadira And Fikry Ibrahim

Kepala Bergetar Kerana Dia Suka Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Kerana Dia Suka Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Kerana Dia Suka dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Kerana Dia Suka Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Kerana Dia Suka Episod TV3

Drama bersiri Kerana Dia Suka diilhamkan melalui siaran yang tidak konvensional melalui Karya Seni dengan bantuan Marissa melalui penyampaian barisan pelakon bersama Fikry Ibrahim, Rita Nadira, Nasha Aziz dan banyak lagi. Disiarkan pada sembilan Mac ini mengisi slot Lestary TV3 dan boleh distrim di Disney+ Hotstar. Sebuah drama arahan Kyoll Hamzah, lakonan Fikry Ibrahim dan Rita Nadira.
Slot Lestary kekal lagi dan kali ini drama kejiranan kontemporari Kerana Dia Suka akan mengisi slot menggantikan Cinta Amnesia dengan tujuan disiarkan bermula 9 Mac 2022 di TV3 dan Disney+ Hotstar.

Click to Watch Episod

JUDUL : Kerana Dia Suka

Episod: 20

Tarikh Tayangan: 9 Mac 2022
Waktu Siaran: Rabu-Sabtu, 9:00 malam
Rangkaian: Lestary TV3 / Disney+ Hotstar
Novelis: Marissa
Skrip: Mufid Suhaimi, Next Scene Team
Pengarah: Kyoll Hamzah
Produksi: Zeel Production Sdn Bhd
Pelakon: Rita Nadira, Fikry Ibrahim, Aidit Noh, Risyka Akira, Fendi London, Rozita Che Wan, Nasha Aziz, Riz Amin, Mimi Ernida, Nafiez Zaidi, Marisa Yasmin, Ezany Nizarif, Nina Smith, Harris Annuar, Halmey Hamdah, Shah Khan, Zain Saidin, Nadia Kesuma.

Watak Pelakon
Rita Nadira sebagai Wardina
Fikry Ibrahim sebagai Idham
Rozita Che Wan sebagai Hajah Mariah
Nasha Aziz sebagai Seha
Ezany  Nizarif sebagai Dato Zaki
Riz Amin sebagai Ijol
Fendi London sebagai Haji Budin
Marissa Yasmin sebagai Datin Frida
Nafiez Zaidi sebagai Sufian
Risyka Akira sebagai Zaimah
Mimi Ernida sebagai Aida
Zain Saidin sebagai Encik Khalid
Nina Smith sebagai Nurlisa
Aidit Noh sebagai Riz
Noor Hannan sebagai Mak Long
Halmey Hamdah sebagai Dato Hisyam
Shah Khan sebagai Mirza
Lagu Tema (OST) 
Lagu : Kan Kan
Penyanyi : Zarol Zari
Komposer : Cat Farish, Suffren Ghafar
Lirik : Cat Farish, Suffren Ghafar, Amri Aziz

Sinopsis Kerana Dia Suka

Drama Kerana Dia Suka mengisahkan Wardina yang membawa diri selepas tunangnya terjebak berkhalwat dengan Aida walaupun majlis perkahwinan mereka akan mengambil wilayah tidak lama lagi.
Dalam mengubati sakit hati kerana kelakuan tunangnya, Wardina telah bertemu dengan Idham walaupun membawa diri ke lokasi manusia dan akhirnya dia menjadi santai berkawan dan mula menyukai orang itu.
Bagaimanapun, Wardina terpaksa melupakan hubungan cinta mereka selepas mendapati Idham sebenarnya adalah tunangan orang. Maka Wardina berazam sekarang untuk tidak menghapuskan hak orang lain dan pada masa yang sama Idham menyelamatkan diri mengejar dirinya.
Adakah Idham akan merosakkan hubungan bersama tunangnya untuk mendapatkan Wardina? Adakah Wardina akan menemui kebahagiaan pada akhirnya?
Wardina (Rita Nadira) terpaksa membatalkan majlis perkahwinannya selepas tunangnya, Sufian ditangkap tangan ungu pada masa yang sama di kediaman Aida, anak ketua kampung, Tok Jamal. Sufian menyatakan dia terperangkap dan kini tidak boleh akur untuk memutuskan hubungan dengan Wardina.

Wardina mengambil keputusan untuk bersiar-siar ke Pulau Langkawi bersama Zee kerana dia kini tidak perlu diganggu oleh Aida yang mula sibuk bersiap-siap untuk majlis perkahwinan. Di KLIA, Wardina bertemu Idham (Fikry Ibrahim). Pelbagai insiden jenaka telah mengambil lokasi antara mereka berdua dan Wardina berasa segan dengan Idham. Bagaimanapun, mereka bertemu sekali lagi di tempat penginapan yang sama dan berpeluang meluangkan masa secara kolektif.

Wardina selamat berkawan dengan Idham. Idham berterus terang dengan Wardina bahawa dia sudah bertunang. Walaupun berminat dengan persona Idham, Wardina mengawal perasaannya kerana dia tidak mahu menjadi individu ketiga. Pada hakikatnya, Wardina berpendapat perkenalan mereka tidak akan lama.

Selepas pulang ke Kuala Lumpur, Wardina berazam untuk memulakan kehidupan baharu. Dia berhasrat untuk melupakan Sufian dan dia juga tidak mahu menganggap Idham lagi. Namun, Sufian tetap tidak henti-henti mengganggu Wardina dan sangat berhasrat untuk berkahwin dengan Wardina.

Idham sekali lagi dikenali sebagai Wardina dan melawat Wardina yang berada di dalam kampung. Idham ingin mengenali Wardina dengan lebih baik, sebenarnya dia juga menerima dengan baik bersama keluarga Wardina. Walaupun dihimpit budi Idham, Wardina tetap menyimpan batas kerana tidak perlu menganggu tunang manusia. Di sebalik ketenangan wajah Idham, dia cuba mencari kaedah untuk menyelesaikan hubungan bersama tunangnya, Lisa kerana dia sudah mula menyayangi Wardina. Cinta yang terbaik untuknya, adakah Wardina dan Idham ditakdirkan untuk bersama?

Waktu Bersiaran

Jadi jangan terlepas untuk saksikan semua episod drama Kerana Dia Suka mulai 9 Mac ini, setiap Rabu hingga Sabtu jam 9.00 malam di slot Lestary di TV3.
Anda boleh menontonnya dalam talian di platform di www.Kepalabergetars.Com Anda boleh menontonnya tanpa kos paling mudah selepas 48 jam selepas paparan di televisyen.

TV3 Drama Kerana Dia Suka