Kisah Cinta Rumi Episod TV3 – Riena Diana Khai Bahar

Kepala Bergetar Kisah Cinta Rumi Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Kisah Cinta Rumi Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Kisah Cinta Rumi dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Kisah Cinta Rumi Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Kisah Cinta Rumi Episod TV3

Nantikan siri drama ‘Kisah Cinta Rumi’ yang akan disiarkan di slot Lestary TV3. menyediakan gandingan Khai Bahar dan Riena Diana. Koleksi drama tiga belas episod yang diarahkan menerusi Idora Abdul Rahman. Akan mula ditayangkan pada 24 April 2021, setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9 malam di TV3.

Slot Lestary mengekalkan lagi dengan drama baru, drama Kisah Cinta Rumi akan menemui pengunjung mulai 24 April di TV3 dan platform web WeTV Malaysia.

Koleksi drama tv Malaysia yang bergaya ini mengisahkan kisah cinta antara pasangan yang mempunyai status sosial yang berbeza. Dibintangi oleh Khai Bahar, Riena Diana, Sharifah Rose dan banyak tambahan.

Click to Watch Episod

Kisah Cinta Rumi Episod TV3
JUDUL : KISAH CINTA RUMI
TARIKH : 24 April – 14 Mei 2021
WAKTU SIARAN : Rabu-Sabtu, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
IDEA ASAL : Raja Azidah Raja Jaafar
PENULIS SKRIP : Azmy Ariff, Nieza Nahar
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
PRODUKSI : Creative Skill Solution
PELAKON : Riena Diana, Khai Bahar, Dynas Mokhtar, Noniswara, Alif Muhaimin, Fadlan Hazim, Cahaya Nilam, Alif Hadi, Zuhairi Ibrahim, Khairi Anwar, Khaty Azian, Gen Darwish, Sharifah Rose, Lan Zailan, Hariz Hamdan, Izzendra, Louisa Alissa Chong
 
WATAK PELAKON
Drama Kisah Cinta Rumi ditutup dengan pelakon yang terdiri daripada Khai Bahar, Riena Diana, Hariz Hamdan, Dynas Mokhtar, Sharifah Rose, Cahaya Nilam, Gen Darwish, Noniswara, Louisa Alissa Chong dan banyak lagi.
Khai Bahar sebagai Mika (Mikael Adzim)
Alif Muhaimin sebagai Amin
Riena Diana sebagai Runi (Azra Runisa)
Khairi Anwar sebagai Pak Mahmud
Dynas Mokhtar sebagai Puan Haniza
Fadlan Hazim sebagai Bakhtiar
Noniswara sebagai Datin Asmah
Sharifah Rose sebagai Zahra
Alif Hadi sebagai Jeremy
Cahaya Nilam sebagai Raihana
Hariz Hamdan sebagai Zafril
Zuhairi Ibrahim sebagai Datuk Rizal
Khaty Azian sebagai Puan Sri Normah
Louisa Chong sebagai Madam Chow
Gen Darwish sebagai Addin
Lan Zailan sebagai Mat
Nada Syuhada sebagai Salmah
Izzendra sebagai Mona
LAGU TEMA (OST)
Hilang Gelita – Khai Bahar
Cinta Terakhir – Aman Nassim
Yang Terbaik – Ariff Sany
 
SINOPSIS KISAH CINTA RUMI
melihat masa kecil itu, Mika diajar dengan menggunakan ayahnya, Mahmud untuk mencari nafkah melalui pendekatan apa pun. Mika terjebak dalam kegiatan haram demi mencari nafkah keluarganya sendiri. berkembang di Chow kit, Mika kerap bermain-main di jalanan dan berteman dengan budak lelaki nakal. Runisa, seorang wanita berusia 23 tahun yang lalu tidak bersetuju dengan ibu dan adiknya yang sangat risau akan kemasyhurannya. Perhimpunan yang tidak dirancang antara Mika dan Runisa telah menanamkan pengalaman kasih sayang di antara mereka berdua. Puan Haniza, ibu Runisa cuba berpisah dengan pasangan muda ini.

Kisah Cinta Rumi menceritakan kisah Mika diajar oleh ayahnya, Mahmud untuk mencari bekalan pendapatan dengan cara apa pun. Mika terjebak dalam kegiatan haram demi mencari nafkah keluarganya. membesar di kit Chow, Mika kerap bermain-main di jalanan dan berteman dengan budak lelaki nakal.

Sementara itu, Runisa, seorang gadis berusia 23 tahun, tidak mempercayai ibu dan adiknya yang sangat risau akan statusnya.

Pertemuan yang tidak dirancang antara Mika dan Runisa merangkumi rasa kasih sayang di antara mereka berdua. Puan Haniza, ibu kepada Runisa, cuba berpisah dengan pasangan yang lebih muda.

apa yang akan berlaku seterusnya? Saksikan keseluruhan kisah Drama Kicah Cinta Rumi di TV3

Waktu Tayangan

Kisah Cinta Rumi boleh disiarkan setiap hari Rabu hingga Sabtu, jam sembilan malam menerusi slot Lestary di TV3 mulai 24 April.

anda juga boleh menyertai WeTV untuk melihat drama ini yang disiarkan melalui aplikasi WeTV Malaysia atau melalui laman internet kepalabergetars.com. ia akan disiarkan sekaligus selepas rancangan di tv, pada pukul 10.00 malam