Reload if Error

Lockdown 2 Episod Astro Ria – Rozita Che Wan And Janna Nick

Kepala Bergetar Lockdown 2 Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Lockdown 2 Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Lockdown 2 dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Lockdown 2 Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Lockdown 2 Episod Astro Ria

Koleksi drama ‘Lockdown 2’ yang disiarkan dengan bantuan U2 Media Sdn Bhd mengisahkan tentang masyarakat yang perlu menghadapi situasi yang mencabar selepas Amerika Syarikat dilanda wabak Covid-19 dan kesannya terhadap kehidupan masing-masing. manusia.

Drama yang lengkap dengan isi cerita tulen ini menaikkan nama pelakon yang luar biasa bersama Janna Nick, Rozita Che Wan, Shera Aiyob, Zahiril Adzim dan Amerul Affendi yang mampu membuka mata masyarakat tentang usaha petugas barisan hadapan kita yang telah bergelut. untuk menyelamatkan u. S . A ..

Drama ‘Lockdown 2’ diarahkan dengan bantuan Izuan Mokhtar dan ditulis oleh pengarah berkualiti tinggi, Erma Fatima. Akan mula disiarkan mulai 6 Jun 2022 setiap hari Isnin, jam 11.00 malam di saluran Astro Ria (104) dan juga boleh distrim melalui Perisian Atas Permintaan di Astro Box dan Astro GO untuk alternatif yang lebih fleksibel.

Click to Watch Episod

JUDUL : LOCKDOWN 2

Tarikh Tayangan: 6 Jun 2022
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 11:00 malam
Rangkaian: Astro Ria, Astro Go
Skrip: Erma Fatima
Pengarah: Izuan Mokhtar & Ain Sharif
Produksi: U2 Media Sdn Bhd
Pelakon: Rozita Che Wan, Janna Nick, Wan Maimunah, Dini Schatzmann, Shahz Jaszle, Elvina Mohamad, Rosnah Mat Aris, Elly Mazlein, Fify Afrina, Iqram Dinzly, Nabila Razali, Zulaika Zary, Zahiril Adzim, Syed Iqmal, Sabhi Sadhi, Shera Aiyob, Ellie Suriaty, Natasha Elyzza, Mimi Ernida, Rosdeen Suboh, Dto Ahmad Tarmimi Siregar, Amerul Affendi, Uyaina Arshad, Aida Khalida,
Watak Pelakon
Rozita Che Wan sebagai Kak Sal
Janna Nick sebagai Lola
Zahiril Adzim sebagai Ramadhan
Shera Aiyob sebagai Fitrah
Mimi Ernida sebagai Mariam
Amerul Affendi sebagai Kamarul
Dini Schatzmann sebagai Kimie
Wan Maimunah sebagai Tok Ma
Sabhi Saddi sebagai Hadi
Zulaika Zary sebagai Akila
Ellie Suriaty Omar sebagai Lisa
Rosdeen Suboh sebagai Radhi

Sinopsis Lockdown 2

Drama Lockdown 2 ialah kesinambungan daripada musim utama yang mengisahkan masyarakat yang perlu menghadapi pelbagai situasi yang mencabar apabila kita dilanda pandemik Covid-19 yang seterusnya memberi kesan kepada kehidupan setiap orang.

Ia mengisahkan empat isi rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dengan situasi istimewa. Bagi keluarga pertama sendiri, ia mengisahkan Kak Sal yang terpaksa berhadapan dengan situasi yang mencabar berikutan anak-anaknya yang selalu tidak mendengar kata-kata dan kisah keadaan ibunya yang sudah tua.

Untuk kisah keluarga kedua sendiri, ia berkisarkan pasangan Fitrah dan Ramadan yang berkhidmat sebagai barisan hadapan ketika Covid-19 melanda. Disebabkan oleh pertumbuhan jangkitan pada ketika itu, semua hospital telah penuh dengan penghidap Covid seperti ayah dan ibu Fitrah yang diperiksa berfaedah. Fitrah, yang ketika itu hamil, tidak menyedari bahawa dia dijangkiti virus itu sehingga akhirnya meragut gaya hidupnya.

Kisah keluarga ketiga sendiri sedia Radhi yang sangat egosentrik sambil mengelak daripada memberitahu manusia di sekelilingnya bahawa dia telah dijangkiti virus itu, namun masih pergi ke perusahaan dan bertemu dengan manusia yang berbeza.

Kamarul pula yang berniaga di dalam pasar malam lebih awal daripada itu, kini tidak dapat bertukar kerana PKP. Dia juga dijangkiti virus berisiko daripada Radhi ini yang lambat laun membawa kepada kehilangan nyawa pasangannya yang hamil apabila dia dikuarantin di rumah walaupun hakikatnya dia berubah menjadi sangat berhati-hati dengan SOP kerana dia tidak perlu berjauhan. daripada pasangannya yang akan memberikan penghantaran kepada bayi mereka dalam masa dua minggu.

Waktu Bersiaran

Saksikan musim kedua drama Lockdown 2 yang akan bersiaran mulai 6 Jun 2022, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 11.00 malam di Astro Ria 104 atau secara striming di Astro Go.

Astro-Ria-Drama-Lockdown-2-tonton