Marabahaya Underground Filem Live Astro First Video

Marabahaya Underground Filem Live Tonton Astro First Drama Video. Kepala Bergetar Maid Tv2 Filem Melayu Penuh Program Dan Download. Malay Program Marabahaya Underground Telemovie astroria dfm2u Gempak Telemovie. Tonton Gempak Marabahaya Underground Saksikan Full Filem Astro First HD Terbaru Filem Malaysia, Kepala Bergetar komedi Program Sangat myflm4u Marabahaya Underground Saksikan telefilem romantik komedi Video Links Tonton dan free download.

Marabahaya Underground Filem Live Kepala Bergetar Video

Click to Watch Episod

Filem komedi bertemakan automobil, Marabahaya Underground akan berada di Astro First, saluran 480, mulai 2 Disember 2021. Filem arahan itu menggunakan keupayaan Helmi Yusof dan Cat Farish Hazama dan Joey Daud sebagai peneraju utama. Antara lain yang dipalsukan ialah, MK K-Clique, Cat Farish, Jasmin Suraya, Santesh Kumar, Dayana Roza, Scha Elinnea, Amzarul dan Jian Wein.

Marabahaya Underground

Genre: Aksi Komedi
Tarikh Tayangan: 2 Disember 2021
Skrip: Subroto Katimin (Ato)
Pengarah: Helmi Yusof & Cat Farish
Produksi: D’edge Communication Sdn Bhd
Pelakon:  Joey Daud, Hazama, Cat Farish, MK K-Clique, Santesh Kumar, Jasmin Suraya, Scha Elinnea, Dayana Roza, Jian Wein, Amzarul, Hamdan Senario, Wahid Senario, Zalif Sidek, Amir Raja Lawak, Keifli Othman, Zen Low,  Faizal Alang, Jian Hui Wong,
Watak Pelakon 
JoeyDaud sebagai Shah Dhani
Hazama sebagai Ahmad Fisun (Chon)
Jian Wein sebagai EDK
MK K-Clique sebagai MK
Dayana Roza sebagai Amyra
Jasmin Suraya sebagai Dotty
Santesh Kumar sebagai Santesh
Scha Elinnea sebagai Intan Juliana
CatFarish sebagai Loyai
Amzarul sebagai Mail
Lagu Tema (OST)
Lagu : Velocity
Penyanyi :Operahaus x Lil J feat Eddie G, Bee Manhan, Malik Abdullah & Orga
Lirik :Faizul, Lil J , Eddie G, Bee Manhan, Mambang & Orga
Komposer :Faizul

Sinopsis Marabahaya Underground

Mengisahkan Chon (Hazama) yang merupakan peminat sukan permotoran dan sangat mengidolakan Shah Dhani (Joey Daud), seorang raja peluncur Tanah Melayu. Tetapi Shah Dhani juga seorang yang banyak hutang dan bermain. Shah Dhani menggunakan Chon untuk membebaskan dirinya daripada hutang dan memberi jaminan untuk menjadikan Chon anak didiknya dalam ‘hanyut’ global di Malaysia.

Shah Dhani yang terhutang budi kepada Dotty (Jasmin Suraya) terpaksa menahan Chon dalam aktiviti menghantar wang tunai dan barangan haram tanpa maklumat Chon. Kemudian Chon ditugaskan untuk menghantar produk kepada penaung Dotty, tetapi barang-barang itu telah ditukar ditinggalkan dengan bantuan Chon dengan sebungkus sampah. Dotty mengugut Chon untuk memulangkan wang yang salah letak dan Chon merasakan Shah Dhani telah mengkhianatinya.

Akibat dari kejadian itu, Shah Dhani bertukar menjadi ditumbuk oleh anak buah Dotty. Chon dan rakan-rakannya terpaksa menjadi sebahagian daripada perlumbaan besar haram “Mara Underground” untuk menggantikan wang tunai yang salah letak.

About Kepala

Kepala Bergetars is about Melayu Tonton Filem, Malay Tonton Cerekarama Melayu, Tonton dan Download Drama Melayu, Filem Terbaru, Filem Malaysia, Drama Malaysia.