Nusyuz Berkiblat Cinta Episod Astro Ria – Fikry Ibrahim And Emma

Kepala Bergetar Nusyuz Berkiblat Cinta Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Nusyuz Berkiblat Cinta Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Nusyuz Berkiblat Cinta dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Nusyuz Berkiblat Cinta Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Nusyuz Berkiblat Cinta Episod Astro Ria

Unik Ramadan kali ini, Astro bakal membawakan mini drama istimewa berjudul drama mini bersiri Nusyuz Berkiblat Cinta arahan Hadith Omar, lakonan Fikry Ibrahim, Emma Maembong, Nadhir Nasar dan Shaza Bae, ditayangkan setiap Ahad, jam 9.00 malam bermula 3 April hingga 15 Mei ini, 2022 sepenuhnya di saluran Astro Ria (104) dan juga boleh distrim melalui aplikasi Astro GO dan Atas Permintaan untuk pilihan bendy tambahan.

Drama ini adalah tambahan daripada jalan cerita yang memberi kesedaran kepada penonton tentang kesukaran keganasan rumah tangga yang berlaku sama ada ia jauh atau tidak keganasan terhadap wanita dan juga penindasan sesama.

Di samping itu, khalayak sasaran juga boleh belajar di mana penderaan berlaku tidak paling berkesan melalui penderaan fizikal tetapi juga mental yang termasuk daripada frasa lucah.

Dalam drama ini mengisahkan 2 kisah terpenting terutamanya individu Hawa yang menjadikan perkahwinan dengan Adam seperti rekreasi gaya hidup.

Kemudian beberapa cerita lain mengenai Erfhan dan Safiana yang menjelaskan bagaimana penderaan atau keganasan rumah tangga terhadap gadis-gadis itu berlaku kepada pasangan suami isteri.

Click to Watch Episod

JUDUL : Nusyuz Berkiblat Cinta

Tarikh Tayangan: 3 April 2022
Waktu Siaran: Ahad, 9:00-11:00 malam
Rangkaian: Astro Ria
Skrip: Rozie Rashid
Pengarah: Hadith Omar
Produksi: Mache All Star United Sdn Bhd
Pelakon: Fikry Ibrahim, Emma Maembong, Shaza Bae, Nadhir Nasar, Tengku Kamalia, Sabhi Saddi, Yaya Maembong, Dayana Roza, Mak Wan, Ako Mustapha, Jalaludin Hassan, Aznah Hamid, Ikhwan Khairudin, Rahim Omar,Rahman Hamid
Watak Pelakon
Fikry Ibrahim sebagai Adam
Emma Maembong sebagai Hawa
Shaza Bae sebagai Safiana
Nadhir Nasar sebagai Erfhan
Sabhi Sadhi sebagai Zarul
Dayana Roza sebagai Khadijah
Ako Mustapha sebagai Arman
Yaya Maembong sebagai Aisyah
Datuk Jalaluddin Hassan sebagai Haji Aris
Aznah Hamid sebagai Hajah Asmah
Tengku Malia sebagai TJ
Mak Wan sebagai Puan Fatimah
Ikhwan Khairudin sebagai Amir
Lagu Tema (OST)
Naim Daniel – Mainan

Sinopsis Nusyuz Berkiblat Cinta

Mengisahkan pasangan suami isteri, Adam dan Hawa, dan Erfhan dan Safiana.

Apabila Eve mengetahui bahawa Safiana adalah mangsa keganasan rumah tangga, dia membuat keputusan untuk menguruskan keluarga peribadinya dan bertegas untuk tidak tunduk sedikit pun kepada suaminya.

Hawa menetapkan situasi dalam perkahwinannya dengan Adam dan Adam sehingga Adam berubah menjadi cenderung untuk memisahkan keluarga dan rakannya sendiri demi Hawa. Tanpa disedarinya, Adam telah dikawal sepenuhnya melalui Hawa.

Malangnya, keadaan kini tidak diubah suai untuk Safiana kerana dia sering didera emosi, fizikal dan seksual oleh Erfhan.

Patutkah Adam dan Safiana mengekalkan perkahwinan masing-masing? Adakah Eve dan Erfhan akan menjadi pasangan yang lebih baik?
Drama Nusyuz Berkiblat Cinta mengisahkan dua kenangan membabitkan dua pasangan suami isteri iaitu Adam dan Hawa serta Erfhan dan Safiana.

Kisah bermula semasa Eve mendapat tahu bahawa rakannya, Safiana adalah mangsa keganasan rumah tangga, dia membuat keputusan untuk menguruskan keluarga peribadinya.

Oleh itu, Hawa memutuskan untuk bertegas dalam setiap perkara terutamanya yang berkaitan dengan suaminya dan juga sekarang untuk tidak menghantar sedikit pun kepada Adam agar kini tidak menjadi mangsa penderaan.

Demi perkahwinannya, Hawa telah memasang tujuh situasi dalam perkahwinannya dengan Adam, antaranya Adam terpaksa mengasingkan keluarga dan rakan-rakannya demi situasi yang ditetapkan melalui Hawa.

Tanpa mereka sedari, Adam berubah menjadi terurus sepenuhnya melalui Hawa atas perjanjian yang telah mereka buat.

Malang bagi rakannya, Safiana sedangkan dia masih didera dengan bantuan suaminya, Erfhan masing-masing dari segi emosi, fizikal dan seksual.

Perlukah penghidap seperti Safiana dan Adam kekal untuk terus wujud dan kekal dalam perhubungan dan perkahwinan masing-masing? Adakah pasangan mereka, Eve dan Erfhan akan bertukar ganti?

Waktu Bersiaran

Jadi ambil kira untuk menyaksikan drama Nusyuz Berkiblat Cinta bermula 3 April 2022 yang membolehkan anda disiarkan setiap Ahad jam 9.00 malam di saluran Astro Ria.

Jika anda terlepas boleh menontonnya di kepalabergetars.com.

Saksikan Astro Ria Nusyuz Berkiblat Cinta