Oh My Hantaran Episod TV9 – Elisya Sandha And Noki K-Clique

Kepala Bergetar Oh My Hantaran Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Oh My Hantaran Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Oh My Hantaran dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Oh My Hantaran Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Oh My Hantaran Episod TV9

Koleksi drama Oh My Hantaran bakal mengisi slot Diandra TV9 bermula 29 Disember ini Menampilkan agregat Elisya Sandha, Noki K-Clique dan MK K-Clique. Dihasilkan melalui Filem Tanah Beris dan diarahkan menerusi Shuhaimi Lua. Oh My Hantaran bersiaran setiap Isnin hingga Khamis, jam 8.30 malam di TV9.

Sebuah drama Melayu baharu di televisyen kejiranan bertajuk Oh My Hantaran bakal menggantikan drama Mr Millennium dalam slot Diandra TV9 bermula 29 Disember 2021.

Drama itu, yang buat pertama kalinya, menampilkan lebih daripada seorang individu K-Clique yang kini berkembang dalam subjek persembahan, khususnya Noki dan MK bertemu dalam skrip cinta komedi setanding arahan Shuhaimi Lua.

Click to Watch Episod

JUDUL : Oh My Hantaran

Tarikh Tayangan: 29 Disember 2021
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 8:30 malam
Rangkaian: TV9 slot Diandra
Penulis Skrip: MF Kencana
Pengarah: Suhaimi Lua
Produksi: Tanah Beris Film Production
Pelakon : Elisya Sandha, Noki K-Clique,  Anna Jobling, MK K-Clique, Syazlin Zainal, Alif Hadi, Syarafi Sudarmaji, Haziq Haiqal, Kak Girl, Faizal Hussein, Rosli Rahman Adam dan ramai lagi
Watak Pelakon
Noki K-Clique sebagai Mail
Elisya Sandha sebagai Mira
Rosli Rahman Adam sebagai Encik Sabri
MK K-Clique sebagai Rizal
Alif Hadi sebagai Emi
Anna Jobling sebagai Alya
Jasper Supayah sebagai Wani
Syazlin Zainal sebagai Syikin
Raja Azura sebagai Datin Amy
Salina Saibi sebagai Bidan Yaya
Ieda Moin sebagai Asmidar
Khairil Anwar sebagai Malik
Ziana Zain sebagai Kamalia
Zalif Sidek sebagai Lawyer buruk
Nazia Mustafar sebagai Datin Merry
Jasmin Hamid sebagai Sakinah
Kak Girl sebagai Ratu Bawang
Syarafi Sudarmaji sebagai Farish
Lagu Tema (OST)
Payung Pelangi – K-Clique

Sinopsis Oh My Hantaran

Mengisahkan Mira (Elisya Sandha), gadis idaman kampung yang jatuh cinta dengan Mail (Noki K-Clique), seorang anak kampung yang dikagumi golongan tua. Bagaimanapun, hubungan mereka tidak selalu direstui dengan menggunakan bapa Mira, Encik Sabri (Rosli Rahman Adam). Mail seorang pekerja yang sukar dan bekerja dengan Encik Hassan yang dianggap sebagai bapa.

Encik Sabri mengharapkan Mira, anaknya yang paling berkesan, akan berkahwin dengan Rizal (MK K-Clique), anak ketua kampung. Rizal memiliki ijazah universiti dan dia akan mewarisi tanah dan perniagaan kampung ayahnya. Sebenarnya Rizal seorang samseng kampung yang digeruni memperalatkan pemuda kampung tetapi dia sentiasa berkelakuan baik di hadapan ibu dan ayah.

Encik Sabri menetapkan situasi untuk Mail menawarkan wang hantaran sebanyak RM51,000 dalam masa sebulan jika dia berhasrat untuk berkahwin dengan Mira. Demi kasih sayang, Mail cuba mengumpul jumlah wang tunai itu dalam jangka masa yang singkat. Rizal yang mula menyukai Mira sejak zaman kolej telah berjanji untuk memiliki Mira dalam apa cara sekalipun.

Dalam keadaan tidak bermaya, ibu Mail akhirnya menyuruh Mail bertemu bapa kandungnya, Malek di Kuala Lumpur. Tanpa diduga, Malek meminta Mail untuk mendapatkan wang tunainya dipulangkan daripada penghutang.

Mel boleh diberi ganjaran berdasarkan jumlah harga. Memulakan usaha Mail sebagai pengutip hutang dengan tujuan untuk membuat wang dengan bayaran serta-merta. Mail tidak perlu kehilangan Mira dan dia perlu merahsiakan minat itu daripada pemahaman Mira. Adakah Mail akan berjaya dan menikmati kebahagiaan bersama Mira? Bagaimana pula dengan Rizal yang tidak lagi berputus asa untuk memenangi hati koronari Mira?

Oh My Hantaran mengisahkan Mira seorang wanita idaman dari kampung yang jatuh cinta dengan Mail, seorang remaja kampung yang bekerja keras dengan Pak Hassan yang dianggap sebagai bapa.

Walaupun mereka saling menyayangi berbeza, namun peminangan mereka tidak selalu dibenarkan dengan bantuan bapanya, Encik Sabri. Ini berikutan bapanya berharap Mira akan berkahwin dengan anak ketua kampung, Rizal.

Tidak hairanlah, Rizal merupakan anak kepada seorang hartawan yang bakal mewarisi tanah dan perusahaan bapanya malah berkelulusan universiti. Namun, Rizal tidak dinafikan seorang samseng kampung yang berkelakuan baik di hadapan ibu dan bapanya.

Kisah bermula apabila Encik Sabri mempunyai pendapat yang sama untuk menerima Mail sebagai menantunya dan berkahwin dengan Mira namun Mail terpaksa menawarkan wang hantaran sebanyak RM51,000 dan tempoh sebulan.

Oleh itu, Mail terus mencuba untuk mengumpul jumlah wang tunai yang banyak itu dalam tempoh masa yang singkat yang akan mengahwini Mira.

Mail nampaknya telah memerhatikan kematian yang berhenti untuk mengumpul banyak wang dalam tempoh masa yang pantas ini. Disebabkan itu, lambat laun ibu Mail mengarahkan Mail berjumpa bapa organiknya, Malek di Kuala Lumpur.

Bapanya berjanji untuk membantunya, bagaimanapun Mail terpaksa mendapatkan semula wang ayahnya daripada peminjam. Dengan itu, bapanya akan memberikan ganjaran terutamanya berdasarkan jumlah siri yang dikumpul dengan berkesan.

Di sinilah misi Mail sebagai pengutip hutang bermula untuk menjana wang dalam sekelip mata. Kerja ini kini tidak dimaklumkan dengan menggunakan Mira dan diubah menjadi dilakukan tanpa pemahaman bakal pasangannya.

Jadi adakah Mail akhirnya mampu mengumpul wang hantaran dan menyanyi dengan gembira bersama Mira? Atau ia akan jatuh ke tapak tangan Rizal?

Waktu Bersiaran

Jangan lupa untuk saksikan drama Oh My Hantaran setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 8.30 malam di slot Diandra di TV9 bermula 29 Disember ini. Anda juga boleh saksikan secara online di Tonton.

Selain itu, anda boleh saksikan secara On Disney+ Hotstar untuk hari yang sama malahan tayangan lebih awal. Jadi jangan lupa langgan dengan harga RM54.90 untuk tempoh 3 bulan.