Rahimah Tanpa Rahim Episod TV3 Puteri Aishah Azlee

Kepala Bergetar Rahimah Tanpa Rahim Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Rahimah Tanpa Rahim Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Rahimah Tanpa Rahim dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Rahimah Tanpa Rahim Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Rahimah Tanpa Rahim Episod TV3

nantikan siri drama ‘Rahimah Tanpa Rahim’ yang akan disiarkan di slot Akasia TV3. menyediakan penampilan Azlee Khairi, Puteri Aishah, Hafidz Roshdi, Ezzaty Abdullah dan banyak lagi yang lebih hebat lagi. Drama yang diarahkan oleh Eoon Shuhaini, disiarkan di seluruh negara & Sdn Bhd yang kerap ditayangkan dari 22 Januari 2021, setiap Isnin hingga Jumaat, jam 7 malam di TV3.
Click to Watch Episod
Rahimah Tanpa Rahim Episod TV3

JUDUL : RAHIMAH TANPA RAHIM
EPISOD : 28
TARIKH TAYANGAN : 22 Januari 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Jummat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Tommy Loh & Puovin
PENGARAH : Eoon Shuhaini
PRODUKSI : Country & Universal Sdn Bhd
PELAKON : Puteri Aishah, Azlee Khairi, Hafidz Roshdi, Liza Abdullah, Ezzaty Abdullah, Amelina, Sera Melissa, Mustaqim Bahadon, Anne Abdullah, Badrul Muhayat, Diana Dee, Farhan Asri, Azri Iskandar, Kween Keela, Che Kem, Lana Nodin, Zalfa Zin
WATAK PELAKON
Puteri Aishah sebagai Rahimah
Azlee Khairi sebagai Jauhar
Hafidz Roshdi sebagai Adli
Liza Abdullah sebagai Mak Aini
Ezzaty Abdullah sebagai Nurul
Badrul Muhayat sebagai Pak Akob
Amelina sebagai Puan Sakinah
Diana Dee sebagai Shida
Mustaqim Bahadon sebagai Ramzi
Anne Abdullah sebagai Puan Faridah
Sera Melissa sebagai Rozana
Diana Dee sebagai Shidah
Azri Iskandar sebagai Tuan Rosdi
Farhan Asri sebagai Idin
Che Kem sebagai Tuan Firdaus
LAGU TEMA / OST
Lara – Hael Husaini, Naim Daniel & Haqiem Rusli
SINOPSIS RAHIMAH TANPA RAHIM

Menceritakan kisah Rahimah (Puteri Aishah) yang menderita sindrom MRKH. Rahimah adalah lelaki atau wanita yang penyayang dan baik hati untuk semua orang di sekelilingnya. walaupun kehidupan sehariannya selalu diejek oleh ibu tirinya, Mak Aini (Lizza Abdullah), namun Rahimah berusaha menyesuaikan diri di kampungnya dengan bantuan rakan-rakannya.

pada masa yang sama, ayah Rahimah, Pak Akob (Badrul Muhayat) sering tampil menyenangkan bersama teman kelas puterinya, Shida (Diana Dee DFKL). Perbuatan ini dapat dihidu dengan menggunakan Rahimah, tetapi setiap kali Rahimah cuba memberitahu Mak Aini, Mak Aini akan memarahinya kerana tidak lagi mempercayai ungkapan Rahimah. Rahimah kemudian berjumpa dengan Jauhar (Azlee Khairi), pengasas NGO remaja. ada sesuatu tentang ketulusan dan kenaifan Rahimah yang menarik Jauhar untuk berusaha menolongnya. tetapi, kerana masalah itu melibatkan keluarganya sendiri, Rahimah takut dengan lingkaran maruah saudara yang digadaikan dan semakin berusaha menjauhkan diri dari Jauhar.

Untuk memburukkan lagi keadaan, Mak Aini tidak menyukai Rahimah dalam soal Jauhar kerana dia tidak lagi memerlukan nama keluarganya untuk dicemari dengan tuduhan dan fitnah penduduk kampung. Sebagai orang yang sangat tegas dalam menjaga nama dan maruah keluarganya yang paling keren, Mak Aini cukup terkawal sementara penduduk kampung bercakap buruk tentang keluarganya. tetapi, kemarahan Mak Aini memuncak apabila ada tragedi yang berkaitan dengan Pak Akob dan bermula dari kejadian itu, Mak Aini bergerak untuk mengusir Rahimah dari rumah sepanjang masa.

Apa kaitan Rahimah dengan kes Pak Akob? Bolehkah gadis yang tidak sempurna ini terus wujud dalam gaya hidupnya? Dan adakah Mak Aini mampu melindungi nama baik keluarganya sendiri?