Scammer Episod Astro Ria – Siti Saleha And Kamal Adli

Kepala Bergetar Scammer 2021 Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Scammer 2021 Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Scammer 2021 dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Scammer 2021 Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Scammer Episod Astro Ria

Saksikan koleksi drama ‘Scammer’ yang dibintangi oleh Kamal Adli, Siti Saleha dan Fasha Sandha akan mula ditayangkan pada 24 Mei 2021, setiap Isnin hingga Khamis jam 11 malam paling sederhana di Astro Ria.

jelas Astro sudah lama tidak mengeluarkan drama dengan genre koleksi aksi. Kali ini hadir melalui drama Scammer sehingga seseorang dapat menemui sasaran penonton mulai 24 Mei 2021 di Astro Ria.

Drama Scammer diarahkan oleh Norhanisham Muhammad atau disebut sebagai Labu dengan pelakon berpengalaman yang merangkumi Kamal Adli, Fasha Sandha dan Siti Saleha. Nampaknya terdapat urutan petunjuk.

Click to Watch Episod

Scammer Episod Astro Ria
JUDUL : SCAMMER
TARIKH TAYANGAN : 24 Mei 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 11:00 malam
SIARAN TV : Astro Ria
IDEA ASAL : Sham Hashim, Fazli Hj Baharom
PENULIS SKRIP : Sham Hashim, Azril Hamzah, Amin Shakib, Shida Zali
PENGARAH : Norhanisham Muhammad (Labu)
PRODUKSI : Radius One Sdn Bhd
PELAKON : Siti Saleha, Kamal Adli, Fasha Sandha, Hasnul Rahmat, Arash Mohamad, Jay Iswazir, Brian Chan,  Didie Alias, Chew Kin Wah, Wan Raja, Muaz Fitri, Megat Sharizal, Aireen Riana, Tony Eusoff, Kak Girl, Wan Raja,  Uchee Fukada, Mizie Ahmad, Rahim Jailani, Amanda Misbun, Nor Albaniah
WATAK PELAKON
Siti Saleha sebagai Amy
Kamal Adli sebagai Joe
Fasha Sandha sebagai Nisa
Hasnul Rahmat sebagai Darus
Arash Mohamad sebagai Razman
Jay Iswazir sebagai Fawaz
Didie Alias sebagai Qina
Muaz Fitri sebagai Kahar
Brian Chan sebagai Leon
Tony Eusoff sebagai Malik
Chew Kin Wah sebagai Wong
Wan Raja sebagai Inspektor  Aqil
Amanda Misbun sebagai Akmal
Mizie Ahmad sebagai Inspektor Kamal
Rahim Jailani sebagai Haji Tapah
Nor Albaniah sebagai Kak Nab
Kak Girl sebagai Cik Suri
Megat Sharizal sebagai Jay Rahman
Nadia Brian sebagai Tania
Faizul Syaharin sebagai Naim
LAGU TEMA (OST)
Emosi – Benzoloo feat Khodi
Duit – Meerfly
SINOPSIS SCAMMER

supaya ia dapat membina kehidupan yang aman untuk pasangannya Nisa, Joe menerima pemberian Amy, bekas rakannya yang beroperasi sebagai ejen pencucian wang. Kehidupannya yang mahal mulai terancam apabila dia diburu dengan bantuan polis.

Johari atau Joe, adalah Penganalisis Anti Pengubahan Wang Haram di sebuah institusi kewangan seluruh dunia di Kuala Lumpur. Prosesnya adalah untuk mendedahkan dan memfailkan aktiviti pencucian wang tunai di kalangan pemegang akaun bank tempat dia bekerja. Setelah dipecat, Joe menjadi terdesak untuk menghasilkan wang.

Joe bersatu kembali dengan kekasih antiknya, Amy, penasihat penjahat yang luar biasa. Amy berhasrat untuk menggunakan pemahaman Joe di dalam banyak perbankan dan ‘pencucian wang tunai’ untuk mengalihkan wang pelanggannya yang ingin mendapatkan kadar cukai yang tinggi. Tergoda dengan bantuan tawaran pendapatan yang berlebihan, Joe bersetuju untuk bekerja dengan Amy. melalui pengetahuan Joe, pelanggan mereka dapat memindahkan wang tunai ke luar negara tanpa dapat dikesan melalui bank seluruh negara.

Maklumat Joe dan persembahan Amy mula menarik perhatian Wong, puncak geng KL besar yang mempunyai komuniti penjahat bersama pelacuran, pil, pinjaman wang dan bermain. Wong memberitahu Joe dan Amy untuk ‘mencuci’ wang tunai perniagaannya yang tidak betul bernilai ratusan timbunan setiap bulan.

Joe dan Amy menerima prosesnya. Mereka mula menerima dan ‘mencuci’ wang haram itu. tetapi sukan mereka mula dikesan dengan menggunakan polis bernama Darus dan Tahir. Darus mengancam akan menangkap Joe jika dia enggan bekerjasama. Takut dipenjarakan, Joe mengetahui statistik dan tempat simpanan wang haram Wong.

sekaligus, Darus dan Tahir telah menjadi penipu yang menyamar sebagai polis dan keadaannya bertambah buruk apabila semua wang tunai Wong hilang dan dicuri. Kehidupan Joe dan pasangannya berada dalam risiko. Wong memberi Joe empat puluh lapan jam untuk menemui wangnya yang tidak betul!

Episod 01
Nisa bersedia memberikan permulaan dan Joe terdesak untuk menjana wang. Joe dipecat kerana melakukan transaksi pemindahan wang tunai yang tidak sah. Sementara itu, Amy perlu beredar ke KL sementara keberadaannya menjadi kebetulan. Amy menawarkan tugas pencucian tunai kepada Joe untuk lebih daripada satu pendapatan.

Episod 02
Joe menerima proses yang disediakan Amy. Mereka perlu menghantar wang suap pelanggan ke Indonesia. Amy Joe memberi petunjuk kepada pelanggan untuk menukar mata wang USD dan kapan perdagangannya berjaya, Joe hidup dalam risiko.

Episod 03
Amy berubah menjadi jujur ​​dengan Joe mengenai kerjanya. Joe ingin menarik diri kerana dia tidak mahu bimbang dengan jenayah. tetapi setelah mengetahui pendapatan yang dia dapat menjadi sangat bermanfaat, Joe mula melelapkan matanya.

Episod 04
Nisa kagum apabila mengetahui bahawa Joe tidak bekerja di institusi kewangan. namun Joe perlu mengekalkannya sebagai misteri yang dia kerjakan dengan Amy. Qina, memerlukan Amy dan Joe untuk mencuci wang haram dari aktiviti ripau Macau.