Shakira Episod TV3 – Janna Nick And Shukri Yahaya

Kepala Bergetar Shakira Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Shakira Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Shakira dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Shakira Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Shakira Episod TV3

Drama ‘Shakira’ yang menawarkan Janna Nick, Shukri Yahaya dan Khai Bahar akan disiarkan di slot Akasia TV3 mulai 5 Januari ini, setiap Isnin hingga Jumaat jam 7 malam. Turut disiarkan di platform penstriman iQiyi pada hari yang sama selepas disiarkan di TV3.
Berita baik buat semua penonton setia slot Akasia TV3 berikutan drama Shakira akan mula ditayangkan pada hari ini, 5 Januari 2021 menggantikan drama Kisah Cinta Kita, justeru bermulalah tirai drama terbaru di tv3.

Sebuah drama yang disiarkan oleh Wiranusa Corporation menyediakan 3 pelakon yang pertama kali digabungkan dalam satu drama, khususnya Shukri Yahaya, Janna Nick dan Khai Bahar.

Gabungan Shukri Yahaya yang sememangnya kita kenali dengan drama Melayu begitu juga dengan Janna Nick yang merupakan seorang pelakon yang fleksibel untuk melakonkan watak individu.

Click to Watch Episod

JUDUL : Shakira

Tarikh Tayangan: 5 Januari 2022
Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 7:00 malam
Rangkaian: Akasia TV3
Penulis Skrip: Zarihah Hassan, Zuraida Ramli
Pengarah: Idora Abdul Rahman
Produksi: Wiranusa Corporation
Pelakon: Janna Nick, Shukri Yahaya, Syerinie Myra, Khai Bahar, Wan Raja, Nada Nursyuhada, Marisa Yasmin, Ramona Zamzam, Melissa Wafa, Edika Yusof, Wan Nor Azlin, Ikhwan Khairudin,
Watak Pelakon
Shukri Yahaya sebagai Amir
Janna Nick sebagai Shakira
Nada Nursyuhada sebagai Hanisah
Khai Bahar sebagai Irdi
Wan Raja sebagai Zakuan
Marisa Yasmin sebagai Makcik Aida
Syerinie Myra sebagai Anita

Sinopsis Shakira

Kewujudan Shakira (Janna Nick) dan Hanisah (Nada Nursyuhada) tidak bersih sejak muda. Dua beradik yatim piatu menumpang di rumah Mak Cik Aida (Marisa Yasmin), kakak tiri pada masa lalu ibu mereka yang tamak, mementingkan diri dan cenderung melakukan sesuatu untuk mendapatkan harta benda melalui arwah ibu dan bapa mereka.

Selepas Hanisah menamatkan pengajian dan hanya mula bekerja, dia jatuh cinta dengan Zakuan (Wan Raja). Walaupun berbulan-bulan berkenalan, Hanisah telah mengahwini Zakuan atas rancangan Mak Cik Aida. Mak Cik Aida menggunakan Zakuan yang juga anak saudaranya untuk mengemudi Hanisah menyerahkan wang simpanan kewangan yang terpaksa digunakan untuk membayar penyelidikan universiti Shakira kepada Zakuan.

Apabila Shakira mendapati wang tunai telah digunakan sebagai modal untuk perusahaan Zakuan, dia mula menjadi pengacau untuk membiayai harganya. Zakuan jatuh berjudi dan berhutang di pinggangnya. Sejak itu, Hanisah mula dilanda masalah mental. Shakira terpaksa menamatkan kolej dan menjadi pengamen sepenuh masa dengan pertubuhan Cinta Hati Busker yang diketuai oleh Irdi (Khai Bahar).

Pada suatu hari, Shakira telah dibekalkan untuk menyanyi dengan band stay di sebuah resort baru. Irdi menyokong pemilihan Shakira. Dalam diam, Irdi menghargai Shakira namun dia berubah menjadi tidak dapat meluahkan perasaannya. Irdi terus dicengkam dengan menggunakan rasa bersalah atas kematian pasangan kandungnya yang lampau.

Dalam diam, Shakira juga sedang menuju ke arah Amir (Shukri Yahaya). Amir seorang yang nampak keterlaluan tetapi bertukar gembira setelah berkenalan dengan Shakira. Dia bekerja sebagai arkitek di majikannya sendiri. Empat tahun lalu, Amir bertukar menjadi pilu selepas ditinggalkan melalui tunangnya, Anita. Pada mulanya, Amir tidak lagi menyukai pemuzik avenue kerana dia membenci abangnya, Irdi. Demi Shakira, Amir mula menukar pandangannya.

Drama Shakira mengisahkan watak Shakira yang terpaksa berhenti universiti untuk menjaga adiknya yang mengalami masalah mental. Ini kerana adik Shakira telah mengabaikan anaknya.

Jadi untuk membantu dan membantu kehidupan mereka, Shakira menjadi penyanyi busker yang lengkap. Pada suatu hari, dia ditawarkan proses sebagai penyanyi kumpulan muzik tetap di Terengganu.

Di sinilah bermulanya kisah apabila Shakira bertemu dengan Amir. Pada mulanya mereka memburukkan satu sama lain dan seterusnya cinta mula berputik.

Ketika perasaan cinta mula memuncak, bekas tunang Amir, Anita, memandang dan mendambakan Amir di bahagian bawah. Maka jadilah cinta tiga segi antara mereka.

Mampukah Amir mengejar cinta Shakira? Bagaimana pula dengan adik Shakira yang mempunyai masalah mental sebegitu. Apakah yang akan Anita lakukan kepada Shakira? Kena tengok nanti.

Waktu Bersiaran

Jangan terlepas pandang untuk menyaksikan drama Shakira yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 7.00 malam di slot Akasia di TV3 bermula lima Januari.

Selain itu, ia akan dibuktikan pada platform penstriman iQIYI tanpa kos selama 48 jam. Jika anda pengguna VIP, anda boleh mendapat akses kepada episod baharu selepas tayangan di TV, pada jam 8 malam. Anda boleh melanggan di sini.

Poster Shakira tv3