Tikam Episod Astro Ria – Ben Amir and Fahrin Ahmad

Kepala Bergetar Tikam Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Tikam Terbaru Filem Malaysia. Malay Drama Tikam dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Tikam Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Tikam Episod Astro Ria

Saksikan drama bersiri ala jenayah bertajuk ‘Tikam’ mungkin disiarkan setiap Rabu, jam sembilan.30 malam bermula tiga November di saluran Astro Ria (104).
Tikam ialah siri televisyen Malaysia 2021 (bukan lagi model unik) yang menawarkan senarai pelakon terkenal bersama Fahrin Ahmad, Ben Amir, Intan Najuwa dan Yuna Rahim.
Drama itu bakal menggantikan cetakan tiga koleksi Sweet Girls Musim ketiga menerusi tayangan episod 1 yang dijadualkan bersiaran pada 3 November 2021 di saluran Astro Ria.
Satu lagi drama Melayu terdekat masa kini untuk 2021 bertajuk ‘Tikam’ itu adalah koleksi asal Gempak sebagai cara untuk ditayangkan di saluran Astro Ria mulai 3 November 2021.

Click to Watch Episod

JUDUL : TIKAM
EPISOD : 8
TARIKH TAYANGAN : 3 November 2021
WAKTU SIARAN : Rabu, 9.30 malam
IDEA ASAL : Sham Hashim, Akmal Nahar dan Lemuel Ong
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis
RANGKAIAN : Astro Ria – Gempak Original Series
PENGARAH : Michael Ang & Hadith Omar
PELAKON : Ben Amir, Fahrin Ahmad, Michael Ang, Jasmin Hamid, Intan Najuwa, Yuna Rahim, Josiah Lim, Ellyas Abdullah,
WATAK PELAKON
Ben Amir sebagai Nik Johan (NJ)
Fahrin Ahmad sebagai Shahrol
Intan Najuwa sebagai Akma
Jasmin Hamid sebagai Madam Joan
Michael Ang sebagai Mike
Yuna Rahim sebagai Ika
Josiah Lim sebagai Ed
Ellyas Abdullah sebagai Sap
SINOPSIS TIKAM

Mengisahkan kes pembunuhan yang berlaku di tempat kerja. Dalam tempoh 24 jam, sekumpulan pekerja terpaksa menemui dalang di belakang pembunuhan itu.
Sukan songlap sekumpulan pekerja menghasilkan kesan menjana wang tetapi siapa sangka terdapat pembelot dalam kumpulan itu, adakah kehidupan mereka berjalan lancar kerana kekecewaan atau seseorang bermain tikam belakang?

Episod 1 – Pagi yang Penuh Tragedi
Shahrol ditemui mati ditikam di tempat kerja. Kata bunuh diri berubah menjadi kiri bahawa di antara mereka ada pengkhianat. NJ mengunci tempat kerja untuk mengetahui siapa pembelot antara Ika, Mike, Akma, Sap dan Ed.

Episod 2
NJ mula menyiasat secara berasingan. Nampaknya masing-masing ada masalah dengan Shahrol. Mereka mula menuduh antara satu sama lain. Tiba-tiba Mike menyedari ada sesuatu yang tidak tepat dengan tubuh Shahrol!
Koleksi drama Tikam mengisahkan tentang kes pembunuhan yang berlaku di sekitar tempat kerja. Dalam masa 24 jam, sekumpulan orang perlu mencari dalang di belakang pembunuhan itu.

Aktiviti songlap sekumpulan orang menghasilkan kesan yang menguntungkan namun siapa yang mungkin menyangka terdapat pembelot dalam institusi itu, adakah kehidupan mereka melayang kerana kekecewaan atau ada yang bermain tikam belakang?

Agaknya siapa pembunuh dan pembelot di kalangan mereka? Adakah Ika, Mike, Akma, Sap atau Ed?

Waktu Bersiaran

Jangan terlepas pandang untuk menyaksikan drama bersiri Tikam (Siri Asli Gempak) yang disiarkan setiap hari Rabu, jam 9.30 malam di Astro Ria mulai 3 November ini.

Anda juga boleh menonton On Demand atau melalui Astro Go untuk masa yang fleksibel atau layari kepalabergetars.Com